четвер, 23 квітня 2020 р.

Режим дня під час карантину.


Ілюзія дозвілля: Як ідеально спланувати день на затяжному карантині.

Так, весна іде, а ми сидимо вдома. Це вимушена необхідність, і цей час можна провести з користю
Україна перебуватиме на карантині ще понад три тижні – до 24 квітня. У цьому контексті багато хто сприйняв продовження карантину в Україні як додаткові кілька тижнів відпочинку і не знає, чим зайнятися у цей час.
За два тижні, що минули, українці призвичаїлися до карантину і навіть дещо звикли до нього. Тому зараз, коли погода покращилася, люди виходять на вулиці, гуляють у скверах та займаються спортом на стадіонах так, ніби у світі не відбувається нічого страшного, а у країні – планові весняні вихідні. Не допомагають прохання та перестороги президента, Міністерства охорони здоров’я, не переконує сидіти вдома навіть сумна світова статистика захворюваності на коронавірус. Проте свідомі громадяни все ж не залишають своїх домівок без потреби та не наражають себе на небезпеку, віддаючи перевагу цікавим хобі вдома. Далі ми розповімо, чим можна зайнятися на тривалому карантині і головне – як розпланувати свій день так, щоб він був продуктивним.
Для дітей – планування дня і уроки
Для дітей перш за все потрібно скласти графік на кожен день тижня. Так дитина розумітиме, що має і зобов'язання, і відпочинок та дозвілля, й буде організовано підходити до часу.
Цілодобово з дітьми. Не залишайте дітей самих вдома і не ігноруйте їхніх прохань та бажання уваги. 
По-перше, збережіть для дітей звичайний режим дня – ранній підйом, зарядка, сніданок, розумова робота (уроки, розвивальні завдання), обід, відпочинок, читання, ігри, мультики, не пізнє засинання.
По-друге, не змушуйте дітей цілий день вчитися і робити уроки. Це буде неефективно, і від напруги у дитини зіпсується настрій, а далі – і у батьків.
По-третє, будьте у постійному контакті з дитиною. Поясність дітям, що зараз вимушені умови, коли батьки, навіть перебуваючи вдома, будуть трохи зайняті якусь частину дня. Попередьте, що ви попрацюєте, а потім пограєте разом.  
Школа вдома. Найпродуктивнішою частиною дня є дообідній час – на ці години розподіліть уроки для дітей тривалістю 25-35 хвилин. Поясніть дитині матеріал, перегляньте з нею кілька прикладів, дайте завдання, потім перевірте його. Діти дорослого шкільного віку самостійно можуть прочитати нову тему, виконати завдання до неї.

Немає коментарів:

Дописати коментар